“יש לי יום יום חג הללויה”, שרו הגששים על תרועת הפסטיבלים ויישמו לא רע בכלל ההונגרים.
בשבוע אחד נתקלנו בשלושה פסטיבלים מדליקים שגיוונו לנו את הטיול והציעו חוויה אותנטית של אוכל, שיחה עם אנשים והופעות של להקות מקומיות.
לכן, אני מציעה, כשאתם מתכננים טיול שימו לב אם יש פסטיבלים בתקופה שאתם מגיעים. אנחנו למשל הגענו בחודש ספטמבר ונתקלנו במהלך השבוע בו ביקרנו בשלושה פסטיבלים כייפים.
אם גם אתם נוסעים בספטמבר, בקרו ב:
הפסטיבל היהודי
פסטיבל הקיץ היהודי, מתקיים כל ספטמבר לשלושה ימים. הוא אורגן לראשונה בשנת 1998 ומטרתו הייתה להציג את התרבות היהודית (מוסיקה, ריקוד, אמנות יפה, ספרים וסרטים) בפני כמה שיותר אנשים. מרכז האירוע הוא בית הכנסת הגדול המרהיב ברחוב דוהני, בית הכנסת השני בגודלו בעולם (אחרי זה שבניו יורק). התוכניות כוללות קונצרטים בבית הכנסת ברחוב רומבאך ובבית הכנסת הגדול, הקרנות קולנוע בתיאטרון אורניה ועוד.
הסתובבנו בין הדוכנים של הקהילה היהודית הקטנה. הם הציעו עוגות שכבות במתכונים שעברו מדור לדור, וירקות שדגל ישראל קטן היה נעוץ בהם. לילדים יש פעילויות יצירה והצגות.
לבית קפה מקסים ברובע היהודי שחובה לבקר בו עם הילדים (וגם בלי), קראו את סעיף 3.
טוב, זה לא בדיוק מהפסטיבל היהודי 🙂
פסטיבל התחבורה
שדרת אנדרשאי לבשה חג והציעה קילומטרים של פעילויות לקטנים ולגדולים. מדובר בשדרה מרכזית מאוד בבודפשט באורך של 2.5 קילומטרים הממוקמת בפשט, ברובע השישי של בודפשט. השדרה מקשרת בין מרכז פשט לפארק העירוני.
פסטיבל התחבורה הציע דוכני יצירה ופעילות מקסימים, נקיים ומזמינים לילדים בכל הגילאים. היו פעילות עם כלי תחבורה מכל הסוגים והמינים (מרכבת ועד עוקר עצים מודרני). היו שם גם מייצגים של כלי תחבורה עתיקים ומודרניים, הופעות של מוזיקה לייב ומאות דוכני מזון שנפרשו על הכביש הרחב, עם ספסלי עץ ביניהם. היה נחמד לחלוק ספסל עם כל המבלים ולטעום קצת אוכל מקומי.
סוף סוף טועמים את לנגוש פינות משחקים שהקטנים נהנים בהן אם שאלתם את עצמכם איך עוקרים עצים ושומרים עליהם חיים – אז ככה… דוכני האוכל בפסטיבל, “אפשר עוד אחד, עם רקסטרה שמן ושמנת? תודה!”
פסטיבל ושוק איכרים
שוק האיכרים מתקיים בקיץ סביב טירת ויידהוניאד היפה, והופך את הביקור בה לשווה ביותר. הטירה נמצאת בלב הפארק העירוני של בודפשט, מוקפת שטחים ירוקים, אגם ונחלים.
הדוכנים בכניסה לטירת ווידהוניאד
כשהגענו היה במקום פסטיבל איכרים. המון דוכנים הציעו נקניקים, גבינות וריבות שרקחו מקומיים. היו הפעלות חמודות ו”כפריות” לילדים עם מתקנים שעשויים מעץ, חץ וקשת וכו’.
המבוגרים יהנו מהופעה של להקה, דוכני מזון ובירות.
משם, תוכלו להגיע בהליכה קלה לגן החיות או למרחצאות סצ’ני, אם הילדים כבר גדולים ורוצים לבקר בבריכה ממש מיוחדת (קראו עוד כאן).
מתפעלת מגבינה מקומית משחקים באווירה כפרית
כיתבו לי בתגובות על עוד פסטיבלים בבודפשט ששווה לבקר בהם!