מכירים את המועצה האזורית מנשה? יצא לכם לבקר ביישוב קציר? אני, שחושבת תמיד שכבר הייתי בכל מקום בארץ (מכירים את ההרגשה הזאת? בכל זאת יש לנו מדינה קטנה…) הופתעתי להכיר מקום חדש שמלא ביופי, אומנים יצירתיים וקולינריה משובחת. בסיור עיתונאים מקדים לפסטיבל אומני קציר הכרתי השבוע כמה מקומות מדהימים.
קציר היא חלק מהמועצה האזורית מנשה שכוללת שלושה ישובים ערבים, עשרה קיבוצים, שבעה מושבים ושני ישובים קהילתיים. בהם חיים בשלום יחדיו יהודים, ערבים, דתיים וחילונים. פסטיבל אומני קציר מתקיים בשבועות, משתתפים בו למעלה מ-30 אומנים, ביניהם גם אומנים מפונים שיציגו את עבודותיהם. בתכנית: אמנים מארחים בבתיהם, הופעות מוזיקליות, סדנאות אמן, מתחם משפחה, סיורים בטבע, תערוכה קבוצתית "אומנות בצל המלחמה" קולינריה בקרית האמנים ובבתים מארחים. בפסטיבל יהיו שאטלים שיעזרו למטיילים להגיע ממקום למקום, וגם פעילויות שמותאמות לילדים. רוב הפעילויות ללא תשלום.
לכל הפעילויות ולתכנייה המלאה של פסטיבל אומני קציר- לחצו כאן
בכתבה הבאה תקבלו את הצ'יק ליסט המושלם ליום טיול שכולל אומנות, אוכל טעים ואווירה נהדרת.
מוזמנים להגיע בחג שבועות הקרוב ולהנות מהקסם.
תחנה ראשונה: גלריית גת ביתם של ציונה ויונתן גת
יהונתן הוא חרש ברזל, ובחצר ביתם ישנה גלריה, חדשה יחסית, שנפתחה לפני שנתיים. בגלריה מבחר מיצירותיו של יונתן שזכו בפרסים בינלאומיים. הוא יוצר ממתכת מסמרים וגם מחזיקי מפתחות יפים בצורת פרח. הציבור מוזמן לגלריה היפה ולשמוע את הסיפורים של יונתן, כבר לא צריך לחפש חניה סביב נחלת בנימין בתל אביב כדי לראות את האומנות שלו, שם הציג בעבר.
כשביקרנו שם יונתן הדגים לנו את הטכניקה של נפחות הברזל, וגם במהלך הפסטיבל תוכלו לראות הדגמה דומה. ההדגמה בביתו וללא עלות.
ציונה הפליאה במאכלים נהדרים היא ערכה עבורנו שולחן של ממולאים, מאפים, סלטים, דובדבנים וקינוחים מעולים. היא סיפרה לנו שאת אהבתה למטבח קיבלה בתורשה מאימה, והיא תבשל גם עבורכם או תארח אתכם בחצר היפה אם תקבעו איתה מראש!
רחוב הפטל 5, קציר
אינסטגרם- לחצו כאן
תחנה שנייה: נוני יבנאי קולעת הסלים
כשנכנסנו לביתה של נוני, תגובתי הראשונה היתה וואו, כל בית כאן יפה מקודמו (ספויילר זה ימשיך ככה במהלך כל היום). בסלונה של נוני (שם חיבה קיצור מנורית) מוצגות עבודות הקליעה שלה, סלים גדולים, עגלות לבובות, סיכות ראש, מוביילים ועוד. היא משלבת ביצירותיה ענפי עץ, נורות, קריסטלים, דלעות ושורשים, ועובדת בשיתופי פעולה עם אומנים נוספים. העבודות שלה מחברות בין טכניקות מסורתיות לחומרים, צבעים וצורות עכשוויות. היא נולדה בירוחם ומאז ילדותה אהבה ויצרה בכל חומר שהגיעה לידיה. לאחר 15 שנה כמפיקה ובמאית בטלוויזיה טסה עם בעלה לקרוליינה וביקרה בעיירה אשוויל, שם הכירה ולמדה את האמנות השימושית וקליעת הסלים.
נוני מעבירה סדנאות קליעה במשך כל השנה ובהם יוצרים סלים תוך הדרכה צמודה וליווי אישי.
תוכלו לצפות ביצירותיה ברחוב הפטל 43 קציר.
פייסבוק- לחצו כאן
תחנה שלישית: ג'ולי אבישר אמנית וציירת
ג'ולי אומנית ידועה עם חשבון אינסטגרם של עשרות אלפי עוקבים שמחכים לראות את הציור היומי שהיא מציירת, כן, ג'ולי היא אומנית פורה שזוכרת שכבר כילדה בת 4 רצתה להיות ציירת. היא נולדה בלונדון ועלתה לארץ בגיל 25 מתוך ציונות. היא בעלת תואר ראשון בעיצוב פנים מבית הספר לאמנות בצ'לסי. משתתפת בערוכות יחיד בארץ והשתתפה בתערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם.
מאוד נהניתי מהסדנה שהעבירה ג'ולי בביתה. קודם כל, הבית שלה מדהים, ורואים את יכולתיה בעיצוב פנים תבעוני וייחודי. בסדנה אצלה, צבענו ציפור, והכנו קולאג' מכל מני חומרים דפים, ובולים שהיא סיפקה. כל טוש או צבע שתרצו תקבלו, והתחושה היא של מפלט יצירתי וכייפי, הרגשתי שוב בת חמש, במובן הכי טוב שיכול להיות. גו'לי נעימה וחייכנית, ותסביר לכם בסבלנות איך לצבוע את הבטן של התוכי כך שתישאר לבנה. מומלץ!
עבודותיה של ג'ולי בביתה ברחוב הזורע 41, קציר
לאתר של ג'ולי– לחצו כאן
אינסטגרם– לחצו כאן
תחנה רביעית: גופי התאורה של יהודה אוזן
זוהי ממלכה של זכוכיות צבעוניות, מגירות מגירות של אוצרות. הסטודיו של יהודה אוזן ממוקם בקרית האומנים בקציר. אפשר לצפות שם בעבודותיו שהוצגו ברחבי העולם. הוא עיצב גופי תאורה לחנויות, ברים, בנייני מגורים ומסעדות באירופה ובארצות הברית. לקח חלק בעיצוב התאורה למחזמר "מטילדה" בארצות הברית ועובד עם מעצבים ולקוחות פרטיים המגיעים אליו עם רעיון אותו הוא מגשים להם. יהונתן מעצב ומייצר גופי תאורה מחוטי ברזל ופוליאסטר כבר למעלה מ-25 שנה.
לאתר של יהודה– לחצו כאן
פייסבוק– לחצו כאן
התחנה החמישית: שובולנה, בית של אוכל
המסעדה של שני ועמוס ממוקמת בלב קרית האומנים, אזור מקסים כשעצמו, אבל אחרי שנכנסים בשער שלהם מבינים שהם לב ליבו של המקום. הזוג הקימו את שובולנה לפני כשנה וחצי, אבל נראה שהמקום כבר הפך לבית עבור הרבה אנשים. המקום מעוצב בסגנון אקלקטי חמים וצבעוני, הדפסי נמרים עם זר על הראש וכיס נדנדה כרית מרהיבה של בובה אפריקאית, חצר משחקים גדולה ממש קוראת לילדים להגיע ולשחק בארגז חול, בבית עץ, להות מספרים ומשחקים יפים (מסתבר שיש שם קהילה של אמהות בחינוך ביתי שפוקדת את המקום ואפשר להבין למה). בשירותים יש ספר תשובות קטן בצבע תכלת, אז אם יש לכם שאלה, זה המקום לגלות תשובה… נו, בדיוק הוויב שאני אוהבת. זהו בית קפה ומסעדה טבעוני שמגיש ארוחות בוקר וערב עם תחליפי ביצים ובשר, והאמת שלא מרגישים כלל שמדובר בתחליף. היינו צריכים לשאול כדי לוודא שאכן זו טונה טבעונית!
תמצאו אצלם קישים, סלטים טריים, פוקצ'ות, שייקים, גרניטות, קינוחים טבעוניים מדהימים ועוד.
שני המגניבה עטורת הקעקועים אהבה לבשל מילדות ולמדה מסבתה את סודות המטבח. לאחר נישואיהם חיפשו קהילה תומכת וחזקה ומצאו אותה בקציר. שני מגישה פוקאצ'ות, סלטים מיוחדים, אוכל הודי, שייקים שמגיעים בתוך נורה ענקית, וקינוחים טבעוניים מצוינים.
בימי הפסטיבל המסעדה תהיה פתוחה למבקרים.
שובולנה באינסטגרם– לחצו כאן
בפייסבוק- לחצו כאן
התחנה השישית: פיצה נפוליטנה אצל פאפא אנג'לו
אם אתם חובבי פיצה נאפוליטנית (מי לא?!) אתם צריכים להגיע לפאפא אנג'לו. גולן מכין פיצות נפוליטניות גדולות ומלאות תוספות טעימות בטאבון. הפיצות עם רוטב עגבניות פומדורו, פרמז'ן, מוצרלה, בזיליקום טרי. יש גם פיצות ללא גלוטן, טבעוניות, לחם שום וקינוחים. הפיצה מעולה, המקום ממוזג ונעים, והחיוך של גולן מזמין לשבת ולהנות.
בימי הפסטיבל הפיצריה פתוחה לקהל.
פאפא אנג'לו בפייסבוק- לחצו כאן
תחנה שביעית: בוטיק היין קציר
יום אחד הבינו לני ואביגייל שהחצר שלהם לא יכולה "להתבזבז" ככה סתם והחליטו להקים שם את בוטיק היין שלהם. הם מציעים מגוון רחב של יינות איכותיים מהארץ ומהעולם. טעמנו יין רוזה מעולה של יקב "טוליפ". כשאביגיל מספרת על יין העיניים שלה נוצצות, וניכר שכמו שהיא אוהבת את המשכה הזה היא אוהבת לארח.
במסגרת הפסטיבל יציעו ביקב אירוח כפרי עם גבינות צאן ויין. יהיו גם נקניקיות עסיסיות וגלידות בעבודת יד של חיימקה.
בפייסבוק- לחצו כאן
תחנה שמינית: הבית על הואדי
זוכרים את הספויילר של ההתחלה? אז הנה, הגענו לבית הכי יפה מכל הבתים המהממים כל כך שראינו בקציר. בחצר גידולים של כל צמחי העונה ודק רחב עם נוף לשמיים כחולים, ועצים ירוקים. מכאן אפשר לצפות למרחק. בתוך הבית עשוי העץ בכלל חגיגה, נדמה שאנו נכנסים לסיפור אגדה. הבית נבנה במו ידיו של נעם זמיר, נגר מוכשר ועוצב בקפידה עם אומנות של כל בני המשפחה, ראינו שם יצירה קסומה של יער ענק מעיתונים, עבודות ציור וקליעה ובעיקר אומנות עץ מרהיבה.
ההתמחות של נעם היא בשימוש חוזר, וכך ראינו דלת ומטבח שהיו בעבר מכסי עץ של חביות יין. טל היא מורת דרך ויזמית חברתית וגם צורפת, ושחר ביתם הצעירה מציירת על מגוון חומרים. הבית משמש כמקום לאירוח, סדנאות ומפגשים.
בפסטיבל ניתן להגיע לבית ולצפות בעבודות. בשאר הימים ניתן לתאם הגעה בקבוצות או כיחידים.
רחוב המורן 11 א, קציר
לדף של טל רז– לחצו כאן
טל רז בפייסבוק– לחצו כאן
נעם זמיר בפייסבוק- לחצו כאן
נהניתם לקרוא? בטוחה שתהנו מהדבר האמיתי!
מוזמנים לפסטיבל אומני קציר בחג שבועות ה- 12-13.6.24. אומנות, קולינריה ואנשים טובים!
תיירות מנשה בפייסבוק– לחצו כאן
לכל הפעילויות ולתכנייה המלאה– לחצו כאן