איך לבנות סיפור טוב עם 12 דמויות שכולכם מכירים – גלו מי אתן?


איך באמת נבחרו הזוגות בחתונה במבט ראשון? אהבה מושלמת או ליהוק מושלם? 
איך אתם בונים דמויות לסיפורים שלכם? לסיפור המותג שלכם? שמעתם על 12 הארכיטיפים האישיותיים של יונג?
אז תקשיבו, זה יפתח לכם את הראש! 🤯
וכדי שיהיה לנו כייף, בואו נבחר סטאדי קייס פוטוגני: חתונה ממבט ראשון.
או: איך באמת נבחרו הזוגות בחתונה במבט ראשון?

שמעו מה גיליתי… הם נופלים בול על 12 מודלים אישיותיים אוניברסליים שמהוויים דמויות שכל אחד מאיתנו יכול להזדהות איתם.

הפסיכואנליסט קארל יונג, שהיה תלמידו של פרויד הגדיר 12 סוגים של אנשים, סופרים ותסריטאים משתמשים בארכיטייפים האלה בבניית דמויות. מסתבר שגם המלהקים של חתונה ממבט ראשון בחרו (במודע או שלא) את הזוגות באופן מושלם לפי הניתוח הגאוני הזה.

רוצים לראות? בואו נתחיל:

*תבדקו על הדרך מי אתם!*



1. התמימה – דנית

כל מה שהטיפוס הזה רוצה זה לחיות חיים טובים, שמחים, פשוטים, סאחיים.
היא אופטימית ורואה תמיד את הטוב, חמה, מלאת התלהבות (איזה חמודה הלשון הזאת שמציצה לה מבין השפתיים כל פעם שהיא מתרגשת). כמעט גולשת לילדותיות ונאביות.

מה היא היתה רוצה? להיות מאושרת ולעשות את הדבר הנכון (או במילותיה, רק להתחתן כבר!) רוצה בן זוג נחמד ומשעמם.
למה לא נתתם לה את ניר?

2. המטפל – ניר

מרגיש חזק ובטוח ורוצה להגן על אחרים (הגר, בול בשבילך עם תסביכי האב האלה) ולעשות טוב לסביבה (המציא איזה משהו עם מולקלות, לא?).
אוהב לטפל ויודע לעשות זאת טוב, סבלני ומנסה למנוע כל סכנה שמאיימת על האושר של אחרים (אז הוא מקרקר סביב הגר גם כשאנחנו כבר כמעט מעבירים ערוץ).

מה היה רוצה? לקבל הכרה! זו הנקודת התורפה שלו ואם לא יקבל… הוא יכול להפוך לקדוש מעונה. הגר תני לו קצת מזה, תהיי חכמה…

3. החכמה – הגר

היא רוצה למצוא את האמת, ומנתחת סיטואציות כדי להבין את עצמה ואת העולם (אפילו במקצוע שלה כרופאה, שעושה בדיוק את… זה. שוב, ליהוק מושלם). טיפוס שמשדר חשיבה מעמיקה ובעל כושר ביטוי מצויין וגם עלול לשדר ניכור (מה זה עלול?! מה עוללת לניר המסכן? נישלת את יונית לוי מהתואר מלכת הקרח).

מה היא רוצה? לקבל החלטה ממקום של מידע. הנה קחי טיפ, עלי – תהיי נחמדה לניר.

4. המאהב – דניס

אוהב אהבה ונהנה לפזר ממנה על מי שמסביב. חי את החיים כעונג צרוף, בעבודה ובבית (הבנו יש לך עבודה שווה ומלא כסף – אז קנית דירה מהממת שמשקיפה מלמעלה על כל הזוגות האחרים שמתבוססים בקשרים המעפנים שלהם). הוא נוסע לחופשה עם חברים ושבוע אחרי זה עם אהובתו. והכל בדביקות אין קץ, וברגש שנשפך כמו סופלה שוקולד שחומם במיקרו.

טיפוס שמקדש הופעה אסטטית ואוהב להראות נחשק על ידי שימוש במותג (מה קורה עם הבגדים שהדר סוחבת לך על קולבים בכל פעם שאתם נופשים – וזה קרה לפחות 4 פעמים במהלך חודש וחצי אם ספרתי נכון. וואלה, רק בגלל זה שווה ללכת לניסוי החברתי הזה. סוויטה. סוויטה ועוד סוויטה נשיאותית לקינוח).

מה הוא רוצה? להרגיש אהוב ולהיות מוקף ביופי ואסתטיקה (כמו שהוא אמר, ככה בדיוק הוא דמיין את אהובתו, גבוהה, רזה, שיער כהה. נהנה להריח את הבושם שלה, ולמדוד את המחוות הקטנות שלה). הדר באמת בחורה ענוגה, והוא מתענג על דמותה. זכית!

5. הקוסמת – הדר

רוצה לחדש לעצמה ולאחרים ונמצאת בתהליך תמידי של טרנספורמציה (רק לא רוסי! טוב… בסדר, הרוסי הזה דווקא נחמד. אפילו עם אמא שלו, (שמגלמת בסיפור האגדה הזה את המכשפה הרעה) אפשר להסתדר. בוא נכין אלבום צ'יזי בעודי לבושה כמו פיית יער קסומה. ונחתום אותו במדבקת לב ורודה ו"באושר ועושר").
שואפת להבין את מקומה בעולם (וזה חד משמעית בקומה ה-50 בדירה של דניס ולא בחדר המצ'וקמק שלה).

מה היא רוצה? לשנות נקודת מבט של אנשים ולתת השראה (הנה, רווקות תל אביביות, כך תעשו זאת נכון) ולהבין את חוקי היקום… כלומר למצוא חתן ולהתכרבל עם ליזה החתולה.

6. הרגילה או ה"יתומה" – רוני

הטיפוס הממוצע ששואף להשתייך. רוני רוצה להיות חלק ממשפחה, והפחד שלה הוא להישאר לבד. טוב, זה כמעט קל מדי, כי רוני, היא אשכרה פליטה, שעקרו את משפחתה במלחמה ומאז במילותיה היא מחפשת את הבית.

האסטרטגיה של הטיפוס האמפתי והראליסטי הזה, שצריך להיות עם הרגליים על הקרקע, היא לעשות מה שכולם עושים, להיות רגיל… או בזוגיות שלה, ללכת כל יום לים. יכולה לאבד את עצמה במאמץ להתמזג ולרצות, והלוואי שלא, כי הזוגיות שלהם מצליחה בגלל שהיא עדיין נותנת קונטרה בחיוך השובב שלה.

מה היא רוצה? אהבה והשתייכות. הטיפוס הזה, איפה שיתנו לו מזה – הוא יהיה. ונועם – נותן הרבה מזה!

7. ההרפתקן – נועם

טיפוס שמחפש הרפתקאות ורוצה לגלות את העולם. הוא גר בקצה העולם ועבד שם ואז חזר ליזראל כדי למצוא אהבה. הוא שואף להיות עצמאי אך עלול להיתפס כחסר שקט וכאחד שחי ללא מטרה מוגדרת (רוני קלטה את זה די בהתחלה ושאלה את עצמה ואותו – לאן הוא הולך מבחינת עבודה ומטרות חיים). הוא חושש מקונפורמיות, ובגלל זה לא עובד בעבודה מסודרת וכל היום משתזף בים. בצד השלילי שלו, הוא תמיד מחפש את האידאל, ויכול לעולם לא להיות מרוצה (מזל שהביאו לו בחורה שנראית בול כמו קלסטרון האישה האוליטמטיבית שצייר).

מה הוא רוצה? חופש. טוב, באת לחתונה ממבט ראשון. אז תירגע!

8. השליט – אריק

מנהיג קלאסי, יציב, שמבקש מצויינות. רוצה שכולם יעשו מה שהוא אומר (דובי, תורידי כבר את הרגליים מהכסא!). הוא עלול להיתפס כאגרסיבי ופוגעני (עד כדי כך שדובי בכתה לכרית שלה. אווץ'). הוא אוטוריטה בתחומו (יש לו מיליון בתים, הבנו), ומשתמש בהרבה ייצוגים גבריים (מה כל הקישוטים האלה שתלויים לו שם בבית על הקיר? אופניים, מכוניות צעצוע ואחת מרשימה במיוחד על הכביש).

מה הוא רוצה? עוצמה וכח. שיראו אותו ויגידו לו כמה הוא שווה. הוא אפילו מוכן להכין עוגות בשביל זה! אז את מי שידכו לו – ליצן החצר. נו באמת, זה לא מסתיים באושר ועושר אפילו באגדות.

9. הליצן – דובי

הטיפוס שחי כדי להצחיק אחרים ולפזר שמחה בעולם. זו ששואפת לחיות את הרגע (היא נשכבת על סלעים ככה שהמים מהגלים מתנפצים לה על הפנים) ורוצה ליהנות מהחיים. היא קופצנית ותוססת, חסרת דאגות (בואו נשחק משחק בתנועה באמצע מעגל כאילו לא מצלמים את הפדיחה הזאת בערוץ מסחרי), וגם עלולה להיתפס כלא אחראית למען השעשוע (מי אמר קוטפת רימונים ושמה רגליים על כיסאות, רחמנא ליצלן). הטיפוס הזה פונה בדרך כלל לקהלים צעירים יותר (הבחורה גננת!).
חוצמזה, לפעמים הליצן הוא גם ליצן עצוב. וזה הכי נוגע ללב. במיוחד כשכולאים אותו בצינוק גבוה בטירה הגדולה עם מיטה צרה.

מה היא רוצה? להאיר את העולם. נו, אהבה זה רק בונוס.

10. הגיבורה – מור

דמות "הגיבור" שואפת להגיע להישגים ובעלת יכולת (היא עורכת דין שמדברת במילים גבוהות, גם כשהן פחות מתאימות במשפט, העיקר שלא נשכח את זה), היא מקרינה בטחון ונחישות (תמיד זקופה, בגדים לבנים מגוהצים, חיוך על השפתיים, לא נשברת בקלות).
אנחנו אוהבים את דמות הגיבור. אבל בסיפור הזה היא לא הלכה עם אומץ הלב שלה עד הסוף (כלומר לא פתחה אתת הלב ונתנה לסיפור האהבה הזה צ'אנס אמיתי), ובגלל זה קצת התבלבלנו בדרך…

מה היא רוצה? מי יודע! סתם, הגיבור רוצה לעזור לאחרים – קיפ יור דיי ג'וב.

11. המרדן – מאור

הטיפוס פרובוקטיבי שלא תלוי במה שחושבים עליו אחרים. לא רוצה להיתפס כחסר כוח ואוהב ללכת נגד הזרם. לכן, גם היה זה ששבר את הכללים והחליט שלא משחקים (או במילים שלו, "זה גם ככה הכל משחק, נמאס לי להעמיד פנים"). בום. טראח. ההפקה בהלם.

מה הוא רוצה? לשנות את מה שלא עובד. סבבה.

*נשאר גם אמיר – שמשחק איזה דמות שלא הבנתי מה היא רוצה, אז היה קשה להבין מיהו. פדיחה של המלהקים. מזל שיש בדיוק מה שמתיישב באופן מושלם למשבצת האחרונה.

12. היוצרים – הפסיכולוגים

טיפוס שמעוניין ליצור יש מאין ולברוא משהו חדש, להשאיר את חותם בעולם (הם רוצים לבנות בית בתל אביב! לברוא א-ה-ב-ה). יש להם הרבה דמיון, אפילו גאונות. הם שנונים. עלולים להיתפס כמלודרמטיים ונרקיסיסטיים (מה קורה עם דובי ואריק? שחררו את הליצן מהשליט).
הפחד שלהם הוא חוסר יכולת להגשים את שאיפותיהם (שוב לא יצאו זוגות בעונה הזאת? רק שירי ולירן לנצח? בקצב הזה נהיה בחל"ת בשנה הבאה). האות האהובה עליהם R.

מה הם רוצים? אותנטיות. (וRייטינג!)

אז אם שאלתם את עצמכם מה חשוב להפקת הסדרה הזאת – נראה לי שמצאתי את התשובה.
חד משמעית למצוא אהבה למשתתפים, כן, אבל רק מתוך הדמויות שהמלהקים כבר החליטו שמושלמים לסיפור.

שתפו וכתבו איזה טיפוס אתם! 🤩


נעים להכיר!
עדי ארצי שלו, עיתונאית, בלוגרית וסופרת.
אוהבת לצאת להרפתקאות, נהנת לכתוב, וממש כאן משלבת בין השניים. נראה לי שסך הכל החיים יפים אם יש זמן להבחין בזה. פה אנסה בכל יום מחדש. נשואה לתום המקסים ואמא לאילה הנפלאה.

Chick List למייל שלך!
אדם הלך לאיבוד ועדי ארצי שלו
רוצים לקרוא את "אדם הלך לאיבוד"?
מוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מאמרים שיעניינו אותך...

Scroll to Top