אשכול בית הכרם מציג: קובה מצוינת, קליעת קש, יער קופים ונוף נפלא

האמת שממש בא לי גליל, אז שמחתי כששמעתי שאשכול בית הכרם מכריז על השקת פסטיבל 'בא לי גליל' השני, לכבוד האביב. מדובר בהפקה ייחודית שתתפרש על פני שני סופי שבוע קולינריים ברשויות האשכול. הפסטיבל ידגיש ויחשוף את עושר הטעמים והניחוחות, שקיים בחבל ארץ זה, ויציג בפני חובבי הקולינריה והטיולים את עושרו  הקולינרי והתרבותי של האזור: מטבחים שונים ומגוונים, דמויות מרתקות, בתי אוכל, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, תרבות, מסורת ואטרקציות – והכל אל מול הנוף הגלילי הירוק. בפסטיבל יתקיימו אירועים מרכזיים אשר ישלבו שווקים ותוצרת הארץ, מורשת דרוזית וסיורים בסאגו'ר, שוק איכרים תוצרת הארץ בכרמיאל, יריד אמנים טבע וקולינריה בשכניה, יריד אוכל ואמנים בבואכה יודפת, יריד אמנים ונופים מרהיבים.


כתבתי על כמה מקומות מעניינים במיוחד בכתבה הבאה:

אז יאללה, שנצא לדרך?

תחנה ראשונה: בואכה יודפת


המקום הראשון שאליו כדאי להגיע הוא מתחם תיירות גלילי, בשם בואכה יודפת.יש שם בית קפה נעים, קפה יודפת, עם צוות חייכני במיוחד, האוכל מעולה, ועשוי מחומרי גלם מקומיים מהגליל- שמן הזית מיודפת, לחמי המחמצת המקומיים, בירה מלכה ויין דלתון, האירוח על המרפסת מול הנוף הנפלא של הר השאבי, בהופעות החיות ובאירועים. במתחם יש גם חנות לחמים וגבינות וגם חנויות של פרחים, גרביים מגניבות ודברי עיצוב ויצירה. החנויות במתחם הן על טהרת אנשי האזור ומשקפות את רוח המקום – פשטות, איכות ומקצועיות.

גם יער הקופים נמצא ממש כאן! אם הגעתם עד הלום ברור שכדאי לקפוץ לבקר את הקופים השובבים. מדובר במקום עם גישה יחודית, הדגש המרכזי הוא לטובת החיות, מה שאתם רואים זה מה שיש. אין סגירת לילה בתאים. לחלק מהקופים יש בתים (להגנה מהקור, עם תנורי רדיאטור), והם חופשיים לבחור להכנס אליהם או לא. המקום מוצל, השבילים נוחים להליכה.

כל המתחם הזה הוא מקום נפלא להעביר בו חצי יום חוויתי וכיפי.

תחנה שניה: ישוב מנוף

מכאן נמשיך לתחנה הבאה: ישוב מנוף, על רכס שכניה. המקום הירוק והפסטורלי מציע בסופי השבוע של הפסטיבל שלל סדנאות מעניינות, למשל, בבית שושני, תגלו את אומנות עיסת הנייר,

גיל אגמון, יליד הארץ ובן המושבה יסוד המעלה, ביומיום מהנדס חשמל, בלילה מוזיקאי ומספר סיפורים, מציע הרצאות, סדנאות וחוגים, שמטרתם לחבר בין המשתתפים ובין עולמות מוזיקליים ייחודים, וכלי נגינה עממים ולא שגרתיים. ואלונה הוכמן, בת לאמא ממוצא לבנוני שעלתה עם משפחתה מלבנון מגישה מטעמים לבנונים ואוכל אותנטי. אם תבקשו היא תספר לכם גם את סיפור העלייה יוצא הדופן של משפחתה, שמשובצות בו דמויות מוכרות מההיסטוריה הישראלית שכולנו מכירים.

גם בכפר נחף ישנה סדנה מעניינת. מוחמד זיתון, רווק בן 36 מכפר קולע בחיטה בקליעה שאמית, הוא מכין יצירות גדולות וצבעוניות שפרושות על כל קירות ביתו ומקשטות אותו. האומנות שמבוצעת בדר"כ על ידי נשים תוסבר על ידו בסדנא באהבה רבה.  

תחנה שלישית: אוכל בדואי באוהל מסורתי

התחנה הבאה, אוהל אל עין, שממוקם בקצה המערבי של כמאנה מזרח, מעל נחל ומעיין כמאנה. באוהל המסורתי שמחומם בתנור עצמים נעים, מגישים ארוחות בדואיות מסורתיות, ומציעים גם סדנאות, הרצאות, סיורים ותצפיות.

אוהבים קובה טובה? כזו עם מעטפת דקה ומילוי נדיב מדוייק בתבלינים? שווה לכם לתת קפיצה למטבח של אום בילאל.
מוהדיה קדרי (אום בילאל) היתה בעברה בעלת חנות בגדים בכפר הולדתה, נחף. אבל בכפר הקטן שמעל בקעת בית הכרם האנשים הפשוטים לא מחליפים סטים בארון הבגדים באופן תכוף מידי, ואום בילאל החליטה לפנות לכיוון אחר. את המטבח הקטן ששכרה במרכז קטן בכפר הגלילי הפכה למוקד עליה לרגל של מקומיים ולא מעט תיירים מבחוץ, שפוגשים באמצעותה את נפלאותיו של המטבח הערבי. במיוחד היא מפוקסמת בזכות הקובה שלה, ולצידו מנסף חלומי, מועג'נאת פריכים וסלטים ערביים בלדיים העשויים תמיד מהצמחים הטריים הגדלים  בעונה.

אם אתם מעוניינים ללמוד ללקט את האוכל שלכם בעצמכם מוזמנים להכיר את זהיה סוואעד שנחשבת ללקטת הכי טובה במשגב. היא מסבירה בחן רב ובעברית רהוטה על סגולות הצמחים, מכרסמת, טועמת, קוטפת ועורמת בדרך לבישול המשותף במטבח עם אורחיה. בקיץ, תמצא זהיה בשוק את הבמיה הכי טובה, את הפאקוס המתוק, עם חלב העיזים המשובח תכין יוגורט מעולה, לצד הממולאים, האורז המשובח, המלפוף, הקובה הצמחוני והפטאייר.

מחפשים טאבון קלאסי? מוזמנים לטאבון סתי, מסעדה משפחתית במג'ד אל כרום, במסעדה טאבון עץ ייחודי עם גחלי אבן ומעשנת מיוחדת הנמצאת במעמקי בור עם גחלי עץ, בו מתבשלים מאכלים ביתיים מבית סבתא.

תחנה רביעית: חוות רום

גם חוות רום שווה עצירה, היא מקיימת חקלאות בת-קיימא בכל תחום ותחום: גידול עיזים, טיפוח בוסתנים עתירי הקסם וגידול ירקות עסיסיים.

לסיום, אתם רוצים להיכבש בקסמיה של תמר רז מיודפת, מתסיסה וכובשת ירקות טעימים.

ברחבי האשכול יתקיימו סיורים לכל המשפחה, מסלולי טיול, טעימות במבשלות והיקבים, קונצרטים, מפגשים אנושיים, מחלבות, אטרקציות ועוד… וכל זאת בחממת התיירות המופלאה 'ארץ כרמי זית' של אשכול בית הכרם. לצד האירועים המרכזיים בכל מועצה מקומית החברה באשכול יתקיימו סדנאות קולינריות מיוחדות, כדוגמת: בכרמיאל- יעל מקונן דגו, בסדנת בישול אתיופי, במשגב- סדנת בישול בטבע עם אורי צור, סדנת ליקוט בדואי עם זהיה סועאד, בבענה- יתקיימו בתים מבשלים, בדיר אל אסד- סדנת מאפים משפחתית עם סוהיר אסאדי, בנחף- סדנת קטאייף בביתה של אום בילאל, בסאג'ור- מורשת דרוזית ואירוח ביתי, בראמה- סדנת מאפי טאבון במסעדת ראדה ובמג'ד אל כרום יתקיימו סיורים המשלבים קולינריה ותרבות.

אשכול בית הכרם מאגד בתוכו שמונה רשויות: כרמיאל, בענה, דיר אל אסד, מג'ד אל כרום, נחף, סאג'ור, ראמה ומשגב. אוכלוסיית האשכול מגוונת ומובילה דו קיום בין יהודים, דרוזים, ערבים, מוסלמים, נוצרים ובדואים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. האשכול מאופיין  בקהילות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב מגוון דמויות וסיפורי חיים מרתקים. 

איפה? אשכול בית הכרם.
מתי? שני סופי שבוע חמישי עד שבת,  9-11.3 , 16-18.3
לפרטים נוספים:  פסטיבל בא לי גליל – תיירות ארץ כרמי זית – אשכול בית הכרם


נעים להכיר!
עדי ארצי שלו, עיתונאית, בלוגרית וסופרת.
אוהבת לצאת להרפתקאות, נהנת לכתוב, וממש כאן משלבת בין השניים. נראה לי שסך הכל החיים יפים אם יש זמן להבחין בזה. פה אנסה בכל יום מחדש. נשואה לתום המקסים ואמא לאילה הנפלאה.

Chick List למייל שלך!
אדם הלך לאיבוד ועדי ארצי שלו
רוצים לקרוא את "אדם הלך לאיבוד"?
מוצרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מאמרים שיעניינו אותך...

Scroll to Top