בסיור קולינרי כזה עדיין לא הייתי. יש בו הכל מהכל, וכשחשבתי שיותר מזה לא יכול להיות – גיליתי שכן.
סקרניים? תקראו עד הסוף, אבל עוד לפני זה אספר לכם שבסיור הזה יש שלל מקומות ייחודיים שמפעלים אנשים נפלאים וערכיים, תחושה של חו"ל,
וכמובן אוכל מגוון ומעולה – אבל ממש.
שנתחיל את סיורנו בגליל?
תכירו את "גלילוקה", מיזם קולינרי שיזמו דניאלה ודודי דיין, טיילנים חובבי קולינריה שביקשו לחבר בין מקומות, אוכל ואנשים. דודי אוהב לצאת לטייל, ופשוט לתת לרגליים להוביל אותו וכשהוא מגיע לחצר יפה, או מריח ריח משכר הוא חייב לבדוק – כדי לגלות אחר כך לכולנו. לפעמים הקסם קורה בטרמפ רנדומלי, כשמתברר לו שהגברת הארגנטינאית שהקפיץ הביתה מכינה את האלפחורס הכי טעמים בעולם. כן, הסיורים האלה הם לא עוד אנקדוטות אלא חוויה תרבותית של ממש. עולם של סיפורים יחודיים, היסטוריה מרגשת וכמובן שילוב של כל החושים. כשאתם מגיעים לסיור שלהם תפנו יום שלם, כי לא מדובר בביקור וטעימה בדוכן על צד הדרך כי אם בביקור במסעדות מסעדות יחודיות, עם מנות מיוחדות שנותנות טעימה מן הגליל.
ואם כל זה לא מספיק גלילוקה צירפו לסיוריהם גם אנשי תקשורת וידוענים שיצטרפו לשטח כדי לחזק את העסקים הקטנים וליצור שיתופי פעולה יחודיים. בין המשתתפים: מחבר ספרי הבישול גיל חובב, השף ארז קומרובסקי, והשף יקי שגיא שהצטרף לסיור שלנו ונכנס למטבח כדי ללוש בצק ולהכין לנו את הפוקאצ'ה המושמלת! איזה כיף היה לטייל עם יקי שאפילו בחר לי בתחנה השלישית את המעמול המושלם ונתן לי גם טיפים איך לזהות את המאפה המושלם שאינו שרוף, ושעדיין המילוי בתוכו מקורמל…
רוצים לראות את תהליך ההכנה ואת יקי בפעולה? הסרטון בהייליט שבאינסטוש שלי! – כאן!
אנחנו הגענו לגליל ליומיים. וישנו בנהריה בלילה שלפני הסיור!
איפה ישנים?
לאווירה חמה וביתית: קאזה מלון בוטיק
בית מלון ייחודי באווירה קסומה ומפנקת, העיצוב יחזיר אתכם בזמן וייקח אתכם הרחק לעיירה אירופאית הררית. כל חדר מעוצב אחרת, והחדרים גדולים ומרווחים במיוחד וכוללים אמבטיה מפנקת, מטבחון מאובזר, סלון עם טלוויזיה וגם מדף ספרים. למלון שף נפלא שמתמחה באוכל דרום אמריקאי וגם סושי!
ארוחת הבוקר מוגשת לכל שולחן באופן אישי, וכוללת מאפים טריים, סלט ירקות, ביצים, מטבלים, מוזלי, פנקייקים, מיץ וקפה.
השירות יוצא דופן והיחס אישי ומיוחד. מאוד נהננו להתארח כאן!
לנוף הכי יפה בצפון: restaurant chef 02
בערב יצאנו למסעדת הבשרים, restaurant chef 02 שנמצאת ביאנוח-ג'ת. ברגע שנכנסים למקום נדהמים מהנוף שנשקף מהחלונות שמקיפים מכל עבר. אנחנו הגענו בשקיעה וראינו איך השמש צובעת את השמיים בורוד ונותנת נשיקה לגן הלאומי יחיעם, שבו שרידי מבצר מרשים המשלב מבנים מהתקופה הצלבנית ומהתקופה העותמאנית.
הכרנו את הבעלים, חמודי, רק בן 22 אבל כבר הספיק לשרת בדובדבן, להיפצע, לחזור, להיפצע, ושוב לחזור, וכשהצבא אמר לו, 'די, תשאר בבית', הוא פתח מסעדת שף עם נוף פנורמי מרהיב להרים ירוקים, שאין דברים כאלה בכל הארץ. הוא הקים עם אביו מאפס את המתחם ומבשבל במטבח עם אימו. התמלאתי השראה עוד לפני שבכלל הספקתי לטעום את האוכל, שהיה מעוללללה. היו שם סלטין מעולים, פלטת גחלים רוחשת ומאפים שיצאו הרגע מהטאבון.
כנסו להייליט הזה ותראו את הנוף שנשקף מהמסעדה!
באינסטגרם: chef_restaurant_02
קמנו לבוקר חדש בנהריה והלכנו לרחוב הראשי, שם פגשנו בדוכן את דיאנה הארגנטינאית שמכינה את האלפחורס הכי טעימים בעולם. עוד פרטים כאן.
מכאן הגענו ל…
לאמיצים: ד"ר HOT PEPPER
אם אתם חובבי חריף כדי לכם להכיר את אמיר עטאלה שמגדל 140 זנים שונים של פלפלים חריפים, בניהם הפלפלים החריפים בעולם! את דרכו בגידול פלפלים החל כשלא מצא בארץ פלפלים חריפים מספיק לטעמו… הוא מוכר פלפלים טריים, אבקות פלפלים, רטבים שונים, זרעים ושתילים.
ניתן להגיע אליו לביקור בתיאום מראש, לשמוע את סיפורו ולסייר בחווה. ישנה גם אפשרות לקטיף עצמי ולסדנאות גידול.
החווה שוכנת בפרברי ירכא סמוך לשכונת החיילים המשוחררים ופתוחה כל השבוע.
טלפון לתיאום: 054-229-8070
אינסטגרם: לחצו כאן
לריח מושלם: נירות ומעמולים
משם לתחנה ריחנית במיוחד, חנות נרות ארומתיים שמיובאים מכל רחבי העולם ומגיעים בריחות מיוחדים כמו בגט שיצא מהתנור עם חמאה, יער גשם טרופי, קינוחי מרשמלו ועוד.
אבל זה לא הכל, כשיצאנו מהחנות גילינו שזו גם תחנה קולינרית, טעמנו שם עלי גפן וממולאים מדהימים ממש, הערמה הגדולה שהגיעה הלכה והתחסלה תוך דקות, וכשאמרנו שאנחנו שבעים הוצגו בפנינו המעמולים של הסבתא. ממלואים בלוקום, פיסטוק, אגוזים – מעדן של ממש!
באינסטגרם: aromahomeonline
לאוהבים: גני אלמונה
משם, הגענו לגני אלמונה, גן אהבה בביתם של נאג'י וג'נאן עבאס בג'וליס. נאג'י לאומר שבנה אותו עבור הוריו, ושזו החוכמה לחיים טובים, אהבת ההורים. אבל גם לאישתו שמשחקת שם תפקיד חשוב כי במרכז הגן שישנו טאבון עם מאפים מיוחדים שהיא מכינה. הגנים היפהפיים האלו כבר נכללו ברשימת עשרת גני האהבה היפים בעולם, וכשתגיעו לשם תגלו למה. טיילנו בין עצי הגן המטופח, הנטוע על גבי ארבע טראסות במדרון תלול של גבעה, הערכנו את צילם של עצי הבוסתן הוותיקים — זיתים, תות, פקאן ענק והדרים, לצד עצים טרופיים — פיקוסים, במבוק ושיחי היביסקוס ובוגנוויליה. עשרות פינות יפות לצילומים, בריכות עם מים מפכפכים, שלווה בכל פינה.
בגלל שביקרנו שם במסגרת הסיור של גלילוקה, יחד עם דודי, התכנסנו בביתם של נאג'י וג'נאן. נאג'י הראה לנו את התמונות והתעודות שמעטרים את קירות הבית, מסתבר שאביו היה הדרוזי הראשון ששירת בצה"ל, וההסכם הים העדה הדרוזית לצבא נחתם ממש ליד שערי הגן. גם הוא ובניו שירתו ועדיין משרתים בתפקידים חשובים ומורכבים בצבא. בן אחד שלו אף נפל בקרבות. בכל זאת הוא מדבר בתקווה על עתיד של שלום ואחווה, בחברה הישראלית ובכלל בעולם, וכשמאזינים לו הלב מתרחב, העיניים דומעות ובאמת – מרגישים שיכול להיות פה טוב.
הכניסה לגנים עולה 25 שקלים, השערים תמיד פתוחים, וראג'י מאמין שאנשים טובים יעברו בהם.
במהלך הסיור פגשנו הרבה אנשים מדהימים מעדה הדרוזית והכרנו את המיזמנים התיירותיים שלהם וגם את הסיפורים יוצאי הדופן שלהם. כולם חלק כל כך חשוב בחברה הישראלית, ויצאתי בתחושה שאני כל כך רוצה לחזור ותמוך בעסקים שלהם כי מגיע להם, וחוץ מזה שהאיכות מצויינת. מי לא אוהב אוכל דרוזי? אני חושבת שזה המטבח שאני הכי אוהבת בישראל. הוא מושתת על חומרי גלם טריים שצומחים בקרבת מקום, מתובל בעדינות ובעבורי לפחות מרגיש בריא ומושקע האהבה (ממולאים תמיד גורמים לי את התחושה הזאת!).
התחנה הבאה, כפר ירכא. כולם מכירים את מרכז השופינג שם, אבל אנחנו נחשפנו לקולינריה החבויה שבאזור.
קפיצה לאיטליה: מאפיית אמירים
חנינו אל מול "אמירים" מאפייה רגילה למראה רק כדי לגלות שבפנים פועלת פיצה נאפוליטנית בטאבון עם עצים חיים אמיתי כמו שמתבקש במסורת האיטלקית.
הפיציולו אמיר אבו-רייש, פתח בית מאפה איטלקי-דרוזי ומאז הוא מכין פיצה רומאית ונאפוליטנית על פי כל כללי הטקס, והתוצאה ביס נהדר שיחזיר אתכם ברגע לארץ המגף. אני אישית אהבתי יותר את הפיצה הרומאית הקלאסית של אמיר מאשר את זו שטעמתי במסעדה רומאית מפונפנת. אגב, מסתבר שאמיר הוא גם סופר ומרצה, ואיש מלא תרבות ועושר פנימי.
באינסטגרם: ameersbakery ,emeer_reesh
טעים וטוב: מסעדת אלמנאר
מסעדה גדולה ורחבת ידיים עם מרפסת יפה, שמציעה מנות בשריות, ממולאים, סלטים מעולים ומנסף מצויין.
מסתבר שבמסעדה תרמו במהלך המלחמה אוכל טעים לחיילים כדי לתת להם כוחות והרגשה של חיבוק בייתי. כמה שהאוכל שם טעים, ככה האווירה נעימה, מרגישים את האהבה.
פעם הבאה שאתם בסביבה ומחפשים מסעדה שמתמחה במטבח הגלילי הדרוזי, אל תתלבטו. מה עוד שבסיום כל ארוחה הם מפנקים על חשבונם בקפה ובקלוואה.
באינסטגרם:
almnar_restaurant
מעדיפים שוקולד? הקסם קורה בחלבי פלוס
לקינוח הגענו לממלכת שוקולד קסומה, חלבי פלוס, שמייבאים שוקולדים מעולים בטעמים של תפגשו כל יום. שוקולד כנאפה, שוקולד עם גליליות ועוד ועוד מטעמים. כל ביס שניסיתי היה מענג מקודמו. לקראת החגים המקום מתקשט והופך לארץ פלאות של ממש. עכשיו למשל, יש שם קישוטי כבשים לכבוד חג הקורבן. אל תפספסו.
באינסטגרם: halabi.plus
גלילוקה: משוגע כמה שזה טוב
זהו, תם ונשלם עד הפעם הבאה, ותנו לי לומר לכם, דודי נותן טעם לעוד. הוא לקח אותנו בשבילי עפר למקומות שלא היינו מגיעים אליהם אף פעם, הכיר לנו אנשים נפלאים שחיממו לנו את הלב ומילאו את הבטן. אבל בעיקר האווירה היא כיפית, שלווה, נעימה כל כך שכל מי שהיה בסיור הרגיש כעבור יומיים קצת משפחה.
אם בא לכם לפנק מישהו אהוב קחו אותו לסיורים של גלילוקה!
גלילוקה — סיורים קולינרים
054-6638522 | galiloka.co.il