מחפשים מתכון כייפי ליום פינוק זוגי?
קבלו הצאה שווה! מתחילים בבראנץ' מפנק בבורג' בוהריים, מסעדה כשרה שמגישה ארוחת בוקר בשרית ומפתיעה במנות שוות ממטבחים שונים מסביב לעולם. מחאצ'אפורי ועד כבד קצוץ עם ריבת חצילים. המקום ההיסטורי קסום, מדשאה רחבת ידיים, וגלריית אומנות חדשה, שתשביע גם את התיאבון לתרבות ואומנות טובה!
משם, 14 דקות נסיעה למתחם הידית בפרדס חנה, בימי שישי יש שם שוק אומנות שווה שמתכנס לו פעם בחודש.
אנחנו הגענו למבשלת שבט לסיור מודרך מעניין במבשלת הבירה והצצה לוויסקי. יצאתי מבינה קצת יותר בסוגי הכשות השונים, אפילו הסברתי לחברים מה גורם לטעם המנגו בבירה…
מתחילים בבראנץ' מפנק בבורג' בוהריים
אוהבים בראנצ'ים? ברור שכן, זה הרי נותן הזדמנות לאכול את הארוחה החשובה ביום בשעה נוחה יותר לעיכול. הנה, תכירו מסעדה שמתמחה בארוחה הזאת.
בלב מתחם היסטורי יפיפה, מוקף מטעי אבוקדו וטרסות דשא ירוקות, נמצא חאן הבורג'. המקום נבנה בתקופה העות'מאנית ונהנה מתהילה כאשר הקיסר הגרמני וילהלם השני התארח בו לפני פגישתו המיתולוגית עם הרצל. הברון רוטשילד רכש את האדמות לחקלאי זכרון יעקב, והם גידלו שם תבואות, ענבי יין ושקדים. כשבנימינה קיבלה את האדמות בשלטון הבריטי, השטח נותר מרשים ופסטורלי.
שנים רבות לאחר מכן, אבי גולדשטיין, נצר לשושלת איכרים מזכרון יעקב, ראה בכך שליחות לשחזר ולשמר את החאן. הוא הקים גן אירועים ומסעדה עם חזון לספק חוויה קולינרית המבוססת על תוצרים מקומיים מובחרים. כל יום מביאים את המיטב מהשדות ומהמטעים הסמוכים, עם דגש על עקרונות 'Slow food'. החאן מציע ביצי חופש, בשר במרעה חופשי ועוף אורגני, והכל כחול-לבן ומקומי.
"הקמנו את 'בורג' בוהריים' כדי לאפשר לאנשים ליהנות מהפנינה ההיסטורית והירוקה שלנו עם תפריט מקומי ואיכותי. הארוחות מתאימות גם לאוהבי בשר וגם לצמחונים, ומלוות באלכוהול מקומי משובח, ספיישלים יומיים ומחירים נגישים", גולדשטיין מסביר.
השף אבי שטייניץ מוביל את המסע הקולינרי הזה, עם קריצה למטבחים מהתקופות ההיסטוריות שבהן פעל החאן. אז בעודנו נרגעים ומשקיפים על הנוף הירוק התחלנו לנשנש.
זה מתחיל במנות ראשונות: כמו ראס אל שולחן: פתיחה עם סלט חיטה ובטטות, טחינה לבנה, קונפי שום, סלט ירקות גינה, סלט ביצים, מגש לחמים וממרחים תוצרת בית (58 ₪) ופידה איסטנבול: מאפה בצק תורכי במילוי בשר מתובל, סוג'וק, עגבניות וצ'ילי, מוגש עם טחינה, סלט עלים וירקות (74 ₪).
לשולחן הגיע בכבוד גם צ'ארלס השלישי: ארוחת בוקר אנגלית עם נקניקיות תוצרת בית, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, תפוח אדמה פריך, ביצי עין וסלט עלים ירוקים (78 ₪) ושקשוקה ירוקה טעימה, תבשיל ירוקים מנגולד ותרד עם סלט ערוגה טרי ובייגל שומשום חם (62 ₪). חובבי השניצל יהנו מהשניצל של וילהלם: שניצל עגל דק עם פירה כרובית (86 ₪) וחובבי הבשר חייבים לנסות את Steak & Egg: נתחי אנטרקוט צרוב, תפוח אדמה פריך וביצי עין, מוגש עם סלט עלים ירוקים (86 ₪).
גם הקינוחים מעולים, אהבתי במיוחד את הפאי פקאן.
כתובת: דרך הבורג', בנימינה-גבעת עדה.
שעות פעילות: ב'-ו' 09:00-14:00.
להזמנות: 04-622-7345 או באתר Bohoraim.burge-binyamina.com. כשר.
גלריה חדשה בחאן הבורג'
ממש לפני חודש נפתחה בגלריית הבורג' בבנימינה תערוכת צילומים חדשה בשם 'זרעי קיץ' של אפרת סטרטינר. הגלריה, הנמצאת בחאן דרכים עתיק עם שרידים עות'מניים וצלבניים, מציגה תערוכות מתחלפות של אמנים מקומיים. התערוכה 'זרעי קיץ' מציגה צילומי טבע של צמחים יבשים המתעוררים לחיים ויוצרים תחושת תקווה וצמיחה מחדש. מה שנקרא מזון לקיבה ומזון לתרבות ואומנות ומחשבה.
שעות פעילות הגלריה: ב'-ו' 09:00-14:00.
לפרטים נוספים: אתר הבורג' או בטלפון 04-3760999.
צמאים לעוד? מבשלת בירה שבט
ממשיכים למתחם הידית המקסים בפרדס חנה, רק 14 דקות נסיעה ואתם נוחתים בעולם אחר. ממדשאות מלכותיות ואציליות ליריד אומנים צבעוני ורועש. מול הכניסה למתחם הידית תמצאו את מבשלת בירה שבט, מבשלת בוטיק המייצרת בירות קראפט איכותיות בסטנדרט הגבוה ביותר. המבשלה הוקמה על ידי ניל וסרמן, אמריקאי ציוני שהגיע לישראל להקים מבשלה ומזקקת עילית.
יש שם המון סוגים של בירות, פירותיות יותר ופחות, קלילות וכבדות, ולכל אחת מהבירות המיוצרות במבשלה יש את הגוון שלה, הדמות שלה, האופי שלה והטעם הייחודי לה- החל מאיש הקרח, האבירה האדמונית ועד המאמא של החווה. בירות לאגר או אייל מסורתיות, מהדורות מוגבלות מיוחדות או בירה מיושנת, כל אחד ימצא את האחת האהובה אליו.
המבשלה מציעה סיורים חווייתיים לקהל הרחב, הכוללים טעימות של מבחר בירות מהחבית, החל מבירות הדגל ועד מהדורות נדירות בייצור מוגבל. בנוסף, ישנה חצר בירגארדן המציעה דוכני אוכל, מוזיקה טובה ובירה קרה. מה יותר טוב מללגום בירה קרה ביום שישי בצהריים בשוק אומנותי כייפי?
שעות פעילות הבירגארדן: ג'-ה' 18:00-23:00, ו' 10:00-16:00.
עלות הסיור: החל מ-75 ₪ לאדם ובתיאום מראש.
לפרטים נוספים: אתר המבשלה או בטלפון 04-622-1122.