השמיים שם כחולים יותר, וצמרות העצים מתוחות גבוה גבוה, הפרחים מקשטים כל פינה והדבורים מעופפות בחדווה, זה עמק חפר, או כמו שגיל דותן, שמנחה טיולים מודרכים באזור קורא לו – העמק השווה. ומה כל כך שווה בעמק הזה? אז בואו אספר לכם, יש בו המון עגלות קפה מיוחדות, חלקן פתוחות בשבת, הן נמצאות ליד שדות, גלריות וגן בוטני. יש שם מסלולי טיול יפים וכל מני פנינות סודיות שצריך לגלות. ולשם כך התכנסנו היום – לגלות את כל המקומות הסודיים האלה!
באחד מהיישובים היפים שבעמק מתגורר גיל יחד עם משפחתו. לפני מספר שנים הם עברו לגור בקיבוץ גבעת חיים איחוד, לפני כן כשעבד בת"א כמהנדס תעשייה וניהול, זה נראה לו כמו המקום הכי משעמם בעולם? מה עושים שם בקיבוץ? אבל אז הוא הבין שלעבוד על היום מול ה מחשב זה לא בשבילו. הוא החל לעבוד בחדר האוכל הקיבוצי, ולמרות ציקצוקי החברים שלא הבינו מה מהנדס עושה בין הסירים – הוא התאהב. חמש שנים הוא עבד שם, ואז החליט לחזור להייטק, הסבתות כבר נכנסו ללו"ז של משמרות על הנכדים, אבל גיל הפתיע שוב והחליט לעזוב הכול. יום אחד הוא הסתובב בעולם בלי לדעת מה באופק, אבל כבר למחרת הוא גילה, הוא יוציא לפועל סיורים קולינריים בעמק חפר. מאז חלפו רק חמישה חודשים והסיורים של גיל הם הצלחה כבירה. הוא מקדיש את סיוריו להגשמת חלומות ומקפיד לשלב בהם אנשים שחלמו, ולמרות הקשיים הצליחו. המהלך הסיור נשזרים קטעים מתוך שירים, הסברים של יזמים עם עיניי נוצצות, ומה אני אגיד לכם, יצאתי עם השראה גדולה להמשיך ולרדוף אחרי החלומות שלי.
פרט שמעניין לדעת הוא שהסיורים של גיל התחילו כפיילוט עם המפונים שהגיעו לקיבוץ מגברעם, התגובות לא השאירו מקום לספק, זה העסק החדש שלו, והיום הוא מפרסם הרבה סיורים מגוונים בכל חודש, לקבוצות עד 15 משתתפים.
הסיורים של גיל משלבים קולינריה, טבע, אלכוהול משובח ועוד הפתעות…
בסיור שבו אני השתתפתי ביקרנו בעגלת קפה, בחממת סחלבים, במכולת אורגנית, ביקב מקומי, במחלבה מיוחדת, בגן ירק קהילתי ובמעדניית הקיבוץ. נסענו בעגלה פתוחה רתומה לטרקטור וביקרנו ברפת. הסיורים לא קבועים, לגיל יש שתפ"ים מיוחדים והוא תמיד מפתיע בביקור במקומות שונים.
אז שנחיל בסיור?
תחנה ראשונה- LUKA קפה בשדה
העגלה האדומה הזו ממוקמת באופן פסטורלי על רקע של שדה ירוק, ומכאן השם, קפה בשדה. ליהי אופיר מחגלה, היא הבעלים החייכנית של המקום. היא עבדה במשתלה במשך 16 שנים כאחראית מלאי ואז החליטה להגשים את חלומה ולפתוח עגלת קפה ביישוב. מסביב ישנן פינות ישיבה רבות, עצים מצלים וגם עגלת עץ מיוחדת שבנה אביה של ליהי, אפשר לשבת שם ולהנות מהקפה, ובנוסף, זה הפך למקום מפגש וגם הקרנה של סרט לילדי חגלה!
ליהי מגישה כריכים נהדרים, טוסט פטריות כמהין מושלם, קישים מיוחדים, מאפים מעולים, ומגוון של משקאות שלא תמצאו בכל מקום, אני ניסיתי תה אפרסק עם סודה, וזה היה נפלא. אז כשבא לכם לגוון מקפה, תזכרו את ההמלצה הזאת. הכוכבים של לוקה הם קערות הבריאות, הקערה הכחולה זו פשוט יצירת אומנות בעיני!
העגלה פתוחה מרביעי עד שבת.
בין השעות 8.00-13.00 בשבת 9.30-13.00
בימי חמישי אחר הצהריים מקרינים במקום סרט לילדים ויש פיצה.
תחנה שנייה- חממת הסחלבים של משפחת פוקס
אנחנו נכנסים לעולם ענוג, סגול ורוד, אבל לא רק… אני לא מאוהבי הסחלבים, מפחדת מדי להרוג אותם, אבל כאן, מודה, התאהבתי. הסחלבים בחממה כל כך יפים, מגיעים בצבעים שלא ידעתי שקיימים כמו צהוב, וורוד מנוקד…
בנוסף לסחלבים מגדלים שם גם וניל, כבר לא צריך להזמין ממדגסקר. גם המחירים נוחים במיוחד.
תחנה שלישית- מרכוליה בישוב חיבת ציון
סלטים טריים וכריכים מפתיעים, קפה ומאפים טעימים. את כל אלה מצאנו למרבה ההפתעה במרכוליה – מכולת ובית טבע אורגני. אבל אל תתנו למילה מכולת להטעות אתכם, אפשר למצוא בה כל מה שתרצו. אבל באמת. קפה מעולה עם כדורי שוקולד, שייקים עם שמות מוזרים, סבונים אורגניים, מצרכים לארוחת ערב, וגם מתנות שוות מיוצרים מקומיים. בקיצור, סוגרים לנו את הפינה!
המרכוליה התחילה כקואופ של מוצרים אורגניים בקיבוץ גבעת חיים איחוד. לאחרונה נדרשה ליה צרפתי, הבעלים, לעבור משם ונחתה, בעזרתה האדיבה של לקוחה משכבר הימים בלוקיישן היפה, בצומת דרכים נעימה בישוב חיבת ציון.
עשיתי סיבוב בחנות, הרחתי סבונים וניגשתי לחנות המקסימה שמוכרת תוצרת של יוצרים מקומיים. אפשר למצוא שם ספרים, עציצים, ואפילו ארנבונים סרוגים עם גזרים מפימו שייצר ילד בן 7 מהאזור. אז זהו, מתנות לחג – צ'ק. ירקות טריים לארוחת ערב – צ'ק. נישנוש טעים לבוקר – צ'ק.
אבל גולת הכותרת של המקום היא השייקים, בין אם בא לכם טרופיקל, נינג'ה או דרקונות ונסיכים כל השייקים פה סופר מיוחדים. האמת, שאני הכרתי את המקום בזכות השייקים שלו, והופתעתי לגלות שיש שם גם מוזלי שווה, סלט מיוחד וסנדוויץ' גבינות מעולה מלחם כוסמין טרי.
אם אתם מחפשים מקום מתוק לשבת בו עם ילדים, אני ממליצה. אווירה כייפית וגן משחקים מסודר ונקי מעבר לכביש.
תחנה רביעית- יקב הרא"ה
זו תחנה שלעולם לא הייתי מגיעה אליה בלי גיל.
בבית חמוד, או יותר נכון במרתף שלו, במושב הרוא"ה מסתתר לו יקב בוטיקי קטן ונחמד. את היקב הקים אהוד קוה לפני 14 שנים. יחד עם חבר קנה חצי טון ענבים מהישוב דלתון והחלו לייצר יין. לאחר 3 שנים החבר עזב ואהוד המשיך לבדו. היום הוא מייצר כ-3000 בקבוקי יין בשנה והוא היינן של היקב.
עשינו סויר בין החביות ואז עלינו לגינה היפה שלו, ותחת עץ מעניין שחציו קלמנטינה וחציו זיתים טעמנו שרדונה, גיוורץ ומיקס של שארדונה עם שאנין בלאן. טעמנו גם יין אדום מיקס מרלו, מרסלאן ופטי וורדו. כל היינות מיוחדים מאוד, ואהוד גם ציין שאפשר להגיע אליו לטעימה של יין עם מגש גבינות מיוחד שהוא מכין, אז רק תתאמו איתו מראש.
תחנה חמישית- "המחלבה הקטנה" בקיבוץ גבעת חיים איחוד
הגענו לקיבוץ גבעת חיים איחוד, והחיוך של גיל העמיק! הוא יפר לנו על ההיסטוריה של המקום, על הפיצול הדרמתי בין גבעת חיים איחוד ומאוחד, על זה שהיום זה כבר לא כל כך דרמתי, ויש זוגות מעורבים משני הקיבוצים, שששש…. שסבתא לא תשמע! אל "המחלבה הקטנה" הגענו בעגלה אדומה רתומה לטרקטור, חשבתי לעצמי שזה מושלם לטייל ככה עם ילדים, אבל גם אנחנו המבוגרים נהננו מפריחה ורודה של עצים יפים בקיבוץ והתרגשנו לעבור בתוך הרפת הין הפרות שעשו לנו שלום.
את ה"מחלבה הקטנה" הקימו דנה ותמיר במחלבה הקיבוצית. לשניהם היסטוריה קולינרית מרשימה, תמיר למד באיטליה והשתלם במחלבות איטלקיות ודנה עם תואר שני בטכנולוגית מזון. הגבינות שמיוצרות במחלבה הן על בסיס מה שלמד באיטליה. הייחוד של המקום הוא בקרבתו לפרות המשק, החלב מגיע ישר מהפרות למיכל גדול שממנו חיברו צינור למחלבה. אין פה תהליך של שינוע, והכל מיוצר בעבודת יד בכל יום. יש כאן גבינות שלא מייצרים בארץ כמו סטרצ'טלה, גבינות מוצרלה, וגורגונזולה. אני הכי אהבתי את הריקוטה הטרייה, שהיא הכי טעימה שאכלתי בעולם. כן. זו דעתי! אבל אני לא בעמדת מיעוט, עובדה שהם מוכרים למסעדות שף ברחבי הארץ, אבל לא רק. גם אתם יכולים לטעום, בחנות המחלבה בקיבוץ שפתוחה רק בימי רביעי-ששי בין 9.00-15.00.
מה שלא תוכלו לעשות, זה את הדבר הבא. טוב, אולי כן, אם תלכו יחד עם גיל לסיור… מיד אחרי הביקור במחלבה יצאנו לחצר וישבנו, כשמולנו הפרות לבראנץ' מפנק במיוחד. גיל סידר על שולחן גבינות מעולות, תותים ואוכמניות, יין, סלט אבוקדו, וסלט חסה שהכין בשטח בזריזות ויצירתיות של שף. זה היה בראנץ' לפנטיאון, אני (לא נעים להודות) לא חובבת הקונספט של גבינות ויין, אבל הפעם התלהבתי מכל ביס, השילוב של הגבינות הטריות עם הפירות, היו לאהבה ממבט שני עבורי.
תחנה ששית- חדר האוכל בקיבוץ והמעדנייה
לחדר האוכל הגענו לאחר הליכה קלה, עצרנו בגינת הירק הקהילתית של הקיבוץ שמלאה בכל טוב. זו יוזמה פרטית של אנשי הקיבוץ שהחלו לגדל שם ירקות בזמן הקורונה. גיל מסביר כל הגידולים, וגם קוטף ונותן טעימות. המעדנייה צמודה לחדר האוכל של הקיבוץ, פגשנו את אלה המנהלת את ענף המזון של הקיבוץ, היא עוד זוכרת את התקופה בה חדר האוכל היה בעצם מפעל הזנה, אוכלים כי צריך וזהו זה. היום, חדר האוכל ברמה של מסעדה ביתית וגם מבחוץ מגיעים לאכול בחדר האוכל.
לפני שנתיים נפתחה המעדנייה, ואפשר לרכוש כאן אוכל מוכן הביתה, סלטים וממרחים, בשרים ודגים, תפוחי אדמה ואורז מיוחד. יש שם פרחים לשבת וגם קרמיקה נהדרת, שאותה מיכנה אותה אישה מוכשרת שמכינה את הקרקרים המעולים (תטעמו, יש בזה המון פיצוחים טעימים!).
טעמנו כבד קצוץ טעים, סקורדיליה עדינה, סלמון מושלם ובריסקט מעושן משובח. אכלנו במרפסת המקורה והשקפנו על מדשאות הקיבוץ, בשעה הפסטורלית בה כל הילדים מסיימים לימודים והולכים שמחים לצהרונים.
המעדנייה פתוחה בחמישי וששי בין השעות 10.00-16.00 ביום חמישי ובששי- 8.00-14.00. חדר האוכל פתוח בימי השבוע 11.30-14.30 וארוחה מלאה תעלה בין 40-55 ₪ בלבד.
המקום כשר.
לסיום גיל הקריא לנו שיר, ואני חשבתי לעצמי שזה הסיור הכי אישי, מרגש וחלומי שהייתי בו.
מוזמנים גם אתם לסיור עם גיל בעמק השווה,
הסיורים מתחילים בשעה 9.00 ואורכם כ- 4.5 שעות.
עלות הסיור- 280 ₪ לאדם
כל התאריכים לסיורים מתפרסמים באינסטגרם של העמק השווה- לחצו כאן
וזה הנייד של גיל- 052-9593423
לאתר העמק השווה- לחצו כאן
לפייסבוק- לחצו כאן
מה אומרים יש לכם חשק להגיע לעמק השווה? אם כן, יש לי עבורכם קוד קופון של 10% הנחה. בעת ההזמנה הקלידו Liat10, ותהנוווו!
3 מחשבות על “לחלום בגדול בעמק השווה: מטעמים, פרות חמודות, ואנשים מגשימים”
Outstanding post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further.
Appreciate it!
ממש מגניב, אהבתי את התיאורים הקולחים והקלילים את הלך הרוח והאווירה הכפרית שיצרת סביב החוויה בכל מקום ומקום…
תודה רבה, איזה כיף!